lunes, 4 de marzo de 2013

ROLO VEXETAL


Como xa medraron as leitugas que plantamos no noso invernadoiro, decidimos facer con elas unha receita á que puxemos por nome “rolo vexetal”.
Para a súa elaboración solicitamos ás familia, a través dunha nota, que o día que os nenos veñen a Leiro trouxeran: una rebanda de queixo e unha de xamón cocido. O resto dos ingredientes (base de biscoito, atún e queixo de untar) mercounos o colexio.

Os pasos para facelo foron os seguintes:

1º Fomos ao invernadoiro a buscar a leituga



2º Lavamos as súas follas


3º Partimos cada folla en anacos moi pequeniños


4º Estendemos o queixo de untar enriba da base de biscoito


5º Cada neno puxo as súas rebandas de xamón cocido

6º Botamos o atún

7º Despois a leituga
 

8º E por último, puxeron as súas rebandas de queixo

A continuación enrolamos a base de biscoito, con todos os ingredientes dentro, e puxémoslle papel de aluminio ao redor para compactar o rolo.

Cando chegou a hora da merenda… Todos a probalo!




Se queredes ver máis fotos de cada unha das aulas, estes son os enlaces: RIBADUMIA 4-5, SISÁN, RIBADUMIA 3-4, LOIS, LEIRO.
Na aula de natureza, fixemos unha ficha para lembrar o nome da receita e os ingredientes necesarios para preparala.

ANIMADEVOS A FACER, ESTA RICA RECEITA, NAS VOSAS CASAS…



No hay comentarios:

Publicar un comentario